Історія

Спочатку були домашні медові пряники для найрідніших і найближчих. Творчі експерименти, вдалі знахідки, вдосконалення майстерності розпису. Незабаром хобі з кондитерських дослідів у вільний час стало справою всього життя.

Медові пряники: рецепт для нового життя

Одного разу реальність люблячої мами та домогосподарки Наталі Рак круто змінилася – вимушений переїзд, повне перезавантаження оточення. Бізнеследі-початківець зайнялася улюбленою справою – пекла пряники та продавала.

Фото ПРООН/Артем Гетьман

Першими замовниками стали віртуальні знайомі та друзі. На особистій сторінці у Facebook майстриня публікувала яскраві фото та історії про те, як народжуються пряники на меду – рецепт авторка розробляла разом із чоловіком.

Результатом пошуку ідеального співвідношення інгредієнтів стали медові пряники – фірмовий продукт «Прянівілль», який люблять дорослі та діти:

  • У смаку гармонійно поєднуються сонячно-солодкі нотки меду та пряні імбирні мотиви. Секретний квартет спецій підсилює аромат.
  • Імбирні пряники відрізняє пластичність, солодощі не кришяться та не ламаються. Десертами без побоювання пригощають дітвору, яку регулярно відвідує зубна фея.
  • Для приготування повітряної білково-цукрової глазурі використовуються натуральні компоненти та сертифіковані харчові барвники.

Поступово м’які медові пряники стали еталоном якості та смаку для шанувальників фірмової продукції «Прянівілль», а вчорашнє хобі – сімейним бізнесом.

Фото ПРООН/Артем Гетьман

Розвиток і зростання: історія успіху «Прянівілль»

У 2016 році Творча майстерня «Прянівілль», яка до того моменту виготовила десятки пряникових будиночків, знайшла власну домівку. У Дружківці почав працювати виробничий цех із кондитерською і простором для майстер-класів. Офіційне відкриття відбулося 17 червня 2017 року.

Це дало новий поштовх бізнесу – «Прянівілль» почала розширюватися. Майстерня працює на професійному пекарському обладнанні. Усі процеси стандартизовані й регламентовані, що підтверджує сертифікат з управління безпекою харчових продуктів HACCP та сертифікат відповідності ДСТУ 4187:2003 (Добровільна сертифікація).

Фото ПРООН/Артем Гетьман

Продукція розлітається через інтернет, продається в кафе та кав’ярнях. Майстерня приймає замовлення з усіх куточків України, розвиває співпрацю із середнім і великим бізнесом із випічки корпоративних пряників.

Наталя Рак – постійна учасниця виставок і фестивалів хенд мейду, авторка майстер-класів, підтримує соціальні та благодійні проєкти. Бізнеследі регулярно запрошують як спікерку на заходи для бізнесу – конференції, ділові форуми, виставки.

Фото ПРООН/Артем Гетьман

Водночас пряники, як і раніше, виготовляються виключно вручну. Особлива гордість команди майстерні – оригінальний стиль розпису, який відрізняється витонченістю та увагою до деталей. У «Прянівілль» втілюють будь-які ідеї:

  • імбирні пряники з казковими героями;
  • сюжетні композиції на основі малюнків, фотографій, інших зображень;
  • подієві мотиви – весілля, дні народження, ювілеї, урочисті дати;
  • пряники з логотипом компанії та іншими атрибутами корпоративного стилю.

Хто одного разу спробував кондитерське диво від Наталі Рак, стає частиною великої родини «Прянівілль». Солодка казка триває.

Фото ПРООН/Артем Гетьман